'begeleid
zelfstandig wonen'

BESTUURSTAFELIn de laatste bestuursvergadering van 2 oktober jl. heeft het bestuur besloten om na elke vergadering een klein verslagje te maken onder de titel `van de bestuurstafel`.

We hopen, dat deze nieuwe rubriek in een behoefte voorziet! Op - en aanmerkingen zijn altijd welkom.(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Lees meer...

film 2018 10 03 21Hoe denken autistische mensen eigenlijk over de manier waarop autisme weergegeven wordt in films en series? Blogster A-typist roept mensen met autisme op om mee te werken aan haar onderzoek.

Lees meer...

clophaemer kookboek kaftTien jaar geleden betrokken in Utrecht in het gebouw De Clophaemer de eerste bewoners hun appartement. De Clophaemer was het eerste wooninitiatief van De Grasboom voor (jong)volwassenen met autisme en een normale tot hoge intelligentie.

Lees meer...

PGB portaal 1In juni 2018 is de overgang begonnen van ‘Mijn PGB’ (bij de SVB) naar het nieuwe PGB-Portaal. Als eersten gaan de budgethouders van zorgkantoor DSW en de gemeente Westland over. De andere zorgkantoren en gemeenten volgen later.

Lees meer...

Nieuwe penningmeesterNa ruim 4 jaar penningmeester te zijn geweest draagt Bastiaan van de Wetering zijn taak over aan Gert Hekkenberg.

Nadat Bastiaan, in 2013, als penningmeester van Grasboom Veenendaal was aangesteld, werd hij in juli 2014 ook penningmeester voor stichting De Grasboom.

Lees meer...

webportaal 2018De nieuwe redactie voor de Grasboom webportal kwam afgelopen week bij elkaar in De Kargadoor in Utrecht. Schrijvers van de locaties van de Grasboom zaten voor het eerst met elkaar om de tafel.

Nu het nieuwe webportal voor de Grasboom bijna klaar is zullen de verschillende locaties de eigen website op het webportal voorzien van inhoud.

Lees meer...

Ouderinitiatieven erg gewaardeerd, maar staan onder druk

Rapport Net als Thuis VWS 2

Het Socaal Cultureel Planburo (werkend onder VWS) publiceerde 17-april jl. haar rapport 'Net als thuis'; het resultaat van een kleinschalig kwalitatief onderzoek naar ouderinitiatieven.

De auteurs, Inger Plaisier en Mirjam de Klerk, spraken met ouders, adviseurs die ouderinitiatieven begeleiden, zorgprofessionals, maar ook met enkele medewerkers

Lees meer...

BESTUURGeheel in lijn en conform de afspraken die het bestuur in 2016 heeft gemaakt over het roulerend voorzitterschap zal Cees Boutens de voorzittershamer van de Grasboom, per 1 mei 2018, voor de komende 2 jaar overdragen aan Patrick Lauwers.

Lees meer...

 

UitsluitingKort na de jaarwisseling hebben de drie Grasboomprojecten in Amersfoort, Leusden en Veenendaal, aangevuld met het ouderinitiatief EFF5, een brandbrief gestuurd naar beleidsmedewerkers Wmo en B&W van de centrumgemeente Amersfoort.

Lees meer...

Schermafdruk 2017 09 15 18.36.59Pgb budgethouders die onder de Wlz vallen (dus niet onder de Wmo) kunnen hun Pgb verliezen als zij uitsluitend zorg inkopen bij één, door het zorgkantoor gecontracteerde zorgaanbieder. Het zorgkantoor kan onder deze omstandigheid een pgb weigeren en de zorg in natura (ZIN) toekennen.

Lees meer...

Nieuwsflits

Woningaanbod