'maatwerk
wonen met zorg'

Grasboom Veenendaal foto

Grasboom Veenendaal

website   www.grasboomveenendaal.nl
Secretariaat: p/a Van Kootenerf 40
    3907 MN Veenendaal
Email:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Verhuurder:   Patrimonium woonservice

Zorgleverancier:

 

WoondroomZorg

Introductie Grasboom Veenendaal

Ons project (gestart in voorjaar 2014) ligt aan de rand van de Gemeente Veenendaal op de bovenste verdieping van een appartementencomplex. Het is er rustig en landelijk. Op onze verdieping wonen 11 vrouwen en mannen, variërend in leeftijd van 25 tot 33 jaar (gemiddelde leeftijd is 28 jaar) en ieder zelfstandig in hun eigen appartement. Alle appartementen zijn momenteel bewoond.

De bewoners studeren, werken of doen vrijwilligerswerk. Zij hebben soms hulp nodig bij het vinden en behouden van een goede dagbesteding. Vrijwel alle bewoners hebben inmiddels een zingeving buitenshuis gevonden.
De bewoners ervaren hun woonomgeving als veilig. Hulp vragen aan de begeleiding of hen benaderen met een vraag, wordt makkelijk gedaan. De bewoners zien zich als een groep individuen die regelmatig iets samen doet, zoals samen eten en activiteiten in het weekend. Gezamenlijk iets doen is niet verplicht, maar wordt wel gestimuleerd. De begeleiders zijn alert op vereenzaming.
Wij vinden het groeien naar zelfstandigheid belangrijk. Er wordt ontwikkelingsgericht gewerkt en dit kan op den duur tot uitstroom leiden. Er is geen tijd afgesproken waarop een bewoner moet uitstromen.
Ook verlangen wij van bewoners en ouders om een bijdrage te leveren aan hun woonomgeving en de organisatie. Ouders zijn (ieder op hun eigen manier en naar draagkracht) daarom actief betrokken. De leden van het bestuur en woon-, WMO-, zorg- en pr- commissies hebben ieder een eigen taak. Onze ouders vormen een groep; samen de schouders eronder.

  • Woonprofiel
  • Kosten indicatie
  • Zorgprofiel
  • Bewonersprofiel .

Lees meer...

Woningaanbod