'aandacht voor autisme
      en wonen met zorg'

 

WSL nieuw

Stichting Grasboom Leusden

Website www.grasboomleusden.nl
  12 appartementen
Secretariaat: p/a Bolderikhof 20
3831 AL Leusden
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zorgaanbieder: Stichting Exploitatie Grasboom Leusden
Woningcorporatie:   Woningstichting Leusden

Zorgleverancier:

Kwintes (regio oost)

Introductie Grasboom Leusden

De Grasboom Leusden (gestart in 2017) ligt buiten Leusden in een speciaal voor het project herbouwde boerderij. De omgeving is rustig en landelijk en het ligt op fietsafstand van het centrum van Leusden. De bewoners vormen een hechte groep. Ze studeren, doen vrijwilligerswerk of worden geholpen met het vinden van een zinvolle dagbesteding. De bewoners typeren zichzelf als een hechte, veilige groep individuen. Hulp inroepen van de begeleiders is laagdrempelig. Wij vinden leren om zelfstandig te kunnen wonen en uitstroom heel belangrijk. Ook de groep ouders typeren zich als een groep die samen de schouders eronder zet en de klussen verdeeld. Alle ouders tekenen daarvoor een participatieverklaring.

Grasboom Leusden
Ouders verenigd in de Stichting Grasboom Leusden hebben een wooncomplex gerealiseerd voor jongeren met autisme op locatie Groot Krakhorst in Leusden. Grasboom Leusden is eind 2016 in exploitatie gegaan.

12 appartementen
Aan het Bolderikhof in Leusden, op de plek waar ooit de boerderij ‘Groot Krakhorst stond, staat de appartementen boerderij van Grasboom Leusden. In het ontwerp zijn karakteristieke stijlelementen van de voormalige boerderij ‘Groot Krakhorst’ verwerkt. Ook de apart gelegen varkensschuur is herbouwd en biedt plaats aan drie appartementen. In het hoofdgebouw zijn vijf appartementen op de eerste verdieping en vier appartementen op de begane grond met een centraal gelegen gemeenschappelijke ruimte. Totaal zijn er twaalf appartementen variërend in oppervlakte van 55 – 72 m2.Woningaanbod