'aandacht voor autisme
      en wonen met zorg'

 

De Grasboom is er voor jongeren met autisme die op eigen benen willen staan. Die prettig, veilig én op zichzelf willen wonen. In een eigen appartement, in een veilige omgeving, met  begeleiding in de buurt én een professioneel vangnet om zich heen.

Krachten bundelen
Door ouders is in 2006 De Grasboom opgericht. Ouders van jongvolwassenen met een normale intelligentie, en met een diagnose ASS. Gewoon het huis uitgaan is daardoor moeilijk. Toen de ouders bij elkaar gingen zitten, kennis uitwisselden, ervaringen deelden en mogelijkheden onderzochten bleek er veel mogelijk. Dat was de start van onze ouderinitiatieven.

Het kan!
Dankzij De Grasboom wonen nu 98 jongvolwassenen met een diagnose in het autistisch spectrum helemaal op zichzelf. Onder de paraplu van De Grasboom werken ouders, jongeren en andere betrokkenen samen en creëren zo geschikte woonruimte.

Het huis uit?
Herken je jezelf in dit verhaal en wil je ook het huis uit? Of ben je ouder/verzorger en wil je mogelijkheden creëren waardoor je kind op zichzelf kan wonen? Kijk dan eens rond op deze website. Meldt je hier aan of mail gerust voor meer informatie of advies: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer over de Grasboom
Ouders en naastbetrokkenen, verenigd in Stichting De Grasboom, stellen zich ten doel woonvoorzieningen met begeleiding 'op maat' te realiseren en te onderhouden voor  jongvolwassenen met autismespectrumstoornis.

Grasboom als paraplu
Stichting De Grasboom fungeert als een overkoepelende stichting waaronder zich nieuwe wooninitiatieven kunnen ontwikkelen en in stand gehouden kunnen worden. Momenteel zijn er acht Grasboomprojecten verdeeld over drie regio's. 

Couleur Locale
De verschillende projecten hebben elk 'een eigen kleur', in die zin dat de ouders lokaal hun eigen organisatie vormgeven op het sjabloon en de ervaring van De Grasboom en zorg afnemen van een 'eigen' geselecteerde zorgaanbieder.

Ouderparticipatie
Binnen de verschillende ouderintiatieven van De Grasboom is het van belang dat ouders en/of naastbetrokkenen actief deelnemen en op die wijze willen investeren in het scheppen van gunstige voorwaarden voor
het wonen en alle activiteiten die daaromheen plaatsvinden.

Samenwerking
D
e acht Grasboomstichtingen van De Grasboom werken nauw met elkaar samen op aandachtsgebieden, zoals Zorg, Wonen, Welzijn, Financiën, wachtlijstbeheer, communicatie, maatschappelijke ontwikkelingen en uitwisseling van ervaring en expertise.

Woningaanbod