'aandacht voor autisme
      en wonen met zorg'

 

(Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.)

Grasboom Veenendaal beheert de 4e verdieping van het Erfgoed. Binnen Grasboom Veenendaal zijn er 6 drie kamerappartementen van circa 60 m2 en 5 grotere appartementen van circa 70 m2. De huur is afhankelijk van de grootte van het appartement. In de berekening wordt uitgegaan van een appartement van 60m2 . De bewoner betaald zelf de huur en het levensonderhoud. Dit mag nooit worden betaald vanuit het PGB. Onderstaande bedragen zijn schattingen die per persoon kunnen verschillen, ze geven slechts een indicatie.

 

Voorbeeld van wat een bewoner per maand betaalt aan vaste lasten 
 Huur € 514
 Servicekosten €   47
 Electricitieit en water €   90
 Zorgverzekering € 125
 Ziggo (All in one) €   40
 Mobiele telefoon €   20
 Overige lasten €   20
Totaal per maand: € 857

Om bij Grasboom Veenendaal te kunnen wonen heb je inkomsten nodig.
Een PGB kan nooit worden gebruikt als inkomstenbron.

Voorbeeld van de inkomsten van een individuele bewoner.
 Wajong  €  985
 Huurtoeslag €  270
 Zorgtoeslag €    79
Totaal per maand:  €1.334

Zorgkosten
Om bij Grasboom Veenendaal zorg te kunnen krijgen, moeten zorgkosten betaald worden.
Bewoners moeten hiervoor een PGB beschikking hebben. Deze beschikking sluit qua aantal uren, budget en zorginhoud aan bij de dienstverlening die Grasboom Veenendaal biedt.

Maandelijks brengt Grasboom Veenendaal  een vast bedrag aan zorgkosten aan de bewoner in rekening. De hoogte van deze zorgkosten is afhankelijk van de zorgvraag van de bewoner en wordt vooraf ingeschat. Dit maandbedrag kan in de loop van het jaar worden bijgesteld als blijkt dat de zorgvraag verandert. Indien de bewoner meer budget heeft dan hij verschuldigd is aan Grasboom Veenendaal, kan hij (in overleg met Grasboom Veenendaal) eventueel nog andere zorg inkopen

Woningaanbod