'begeleid
zelfstandig wonen'

Het wooncomplex "de Clophaemer" is gesitueerd aan de Victoria Regiadreef 70c in Overvecht, bij winkelcentrum 'De Klop'.
Het complex dankt zijn naam aan een herberg die er vroeger stond.
Eén woonlaag is speciaal bestemd voor een ouderinitiatief van stichting de Grasboom.
Negen bewoners huren bij de SSH (Stichting Studenten Huisvesting) zelfstandig een ruim appartement met eigen voordeur.(8 éénkamer-appartementen van circa 55m2, 1 van circa 70m2) Ieder appartement heeft een woon/slaapkamer met open keuken, een doucherruimte en een bergruimte. De bewoner kookt elektrisch, en kan gebruik maken van een gemeenschappelijke(vaste) internet verbinding.
Er is een parkeergarage (betaalde plaatsen) en fietsenberging (één aparte, afgesloten ruimte voor alle 9 bewoners) in de kelder van het gebouw. Tevens is er een lift aanwezig.

Gemeenschappelijke ruimte:
Een tiende appartement is bestemd als gemeenschappelijke ruimte voor bewoners en administratieve ruimte voor de begeleiding. In de gemeenschappelijke ruimte is een kookvoorziening, tv en computer aanwezig. De ruimte kan ook gebruikt worden voor overleg. Tevens kunnen de bewoners gebruik maken van de wasmachine en de wasdroger.
De gemeenschappelijke ruimte is een ontmoetingsruimte. Elke avond kan er onder begeleiding gekookt en gegeten worden. De bewoners die hier gebruik van maken, kiezen daarbij per keer ieder een taak, zoals recept uitzoeken, boodschappen doen, koken of opruimen.

Omgeving:
De Clophaemer ligt in de wijk Utrecht Overvecht. Er is klein winkelcentrum direct naast de locatie. Het groot winkelcentrum Overvecht ligt op 10 minuten fietsen. De wijk kent een groot aanbod aan medische voorzieningen, recreatie & sportfaciliteiten. Het centrum van Utrecht ligt op 20 minuten fietsen. Er is een bushalte in de directe omgeving en een treinstation nabij. Utrecht Overvecht grenst aan de natuurgebieden de Ruigenhoekse polder en de Maarsseveense plassen.

Woningaanbod