'maatwerk
wonen met zorg'

Grasboom Utrecht Max is een Grasboom wooninitiatief van Stichting Exploitatie Max (STEM) en is gehuisvest  in een van de torens van Citycampus Max aan het Europlein, vlakbij het centrum van Utrecht. De woningen bij MAX zijn bestemd voor studenten en pas afgestudeerden. Op een van de verdiepingen beheert STEM  11  tweekamerappartementen van ca 28 m² en 42 m² en 1 eenkamerappartement van ongeveer 20 m².  Alle woningen hebben een eigen voordeur, keuken, badkamer en zijn alle voorzien van een snelle internetaansluiting.
Parkeren van auto’s en fietsen van bezoekers kan in de directe omgeving. Tram- en bushalten en supermarkten liggen op loopafstand en met de auto ben je snel op de ring Utrecht/A12. Binnen een paar minuten wandel je naar Park Transwijk of het Merwedekanaal. Winkelcentrum Kanaleneiland ligt op een fietsafstand van een paar minuten. Het gebied rondom MAX is volop in ontwikkeling.

De appartementen
De appartementen zijn voorzien van een open keuken, je kunt er elektrisch koken. Verder is er een woonkamer, badkamer/toilet met aansluiting voor de wasmachine en een berging op dezelfde verdieping. De tweekamerappartementen hebben een aparte slaapkamer. De éénkamerwoning is ca 20 m2 en tweekamerwoningen tussen 28 m² en 42 m² groot. De etage van STEM is te bereiken met lift of trap. Een centrale vide biedt toegang  tot de appartementen en gezamenlijke ruimtes. Elk appartement heeft een 1,5 toegewezen plek om een fiets te stallen in de gezamenlijke fietsenkelder.

De gezamenlijke ruimten
Op STEM is een gezamenlijke ruimte waar de bewoners kunnen verblijven, overleggen, tv kijken, of een spelletje doen. Er is een administratieve ruimte voor de het begeleidingsteam en een invalidentoilet. De vide geeft toegang tot de woonruimten en wordt ook door STEM gehuurd. Alle bewoners betalen voor het gebruik de gezamenlijke ruimtes een maandelijkse bijdrage.

Voorzieningen
Alle appartementen hebben een eigen douche/toilet met wastafel. In die ruimte is ook een aansluiting voor een wasmachine en eventueel een condens droger. Men dient deze zelf aan te schaffen want er zijn geen gezamenlijke voorzieningen zoals in sommige andere wooninitiatieven van de Grasboom.

  • De tweekamerappartementen zijn ruimer en hebben een aparte slaapkamer.
  • Elk appartement heeft een keukenblok met aansluitingen voor een elektrische kookvoorziening. Verder is er plaats voor een koelkast. Er is voldoende bergruimte om keukengerei en levensmiddelen op te bergen.
  • Zowel de woonruimte als de slaapruimte (bij een tweekamerappartement) hebben een zogenaamd Frans balkon met grote ramen die naar binnen opengaan.
  • Er is een internetaansluiting (eventueel met glasvezelverbinding) en een mogelijkheid voor een vaste telefoonaansluiting. Ieder appartement heeft een eigen elektriciteits- en watermeter. Er is centrale verwarming (zelf instellen), een ventilatiesysteem en er zijn brandmelders.

Toewijzen appartement
Als er een 2 kamerappartement vrijkomt, heeft degene in het eenkamerappartement altijd de mogelijkheid om als eerste door te schuiven naar een 2 kamerappartement. Er is ook een 2 kamerappartement met een kleine slaapkamer met doorschuifmogelijkheid. De kans is dus groot dat je begint in een eenkamerappartement en doorschuift zodra dit kan. Doorschuiven is niet verplicht.
Voor een indruk van enkele appartementen kun je een filmpje aanklikken.

Wat heb je nodig?
STEM heeft tot doel de bewoners te begeleiden naar een zelfstandig bestaan. Het is belangrijk dat je leert zelf je huishouding te voeren. Dus: zelf boodschappen doen, koken, wassen/drogen/strijken, schoonmaken en onderhouden van het appartement. Daarom verwachten we dat je zelf de primailrevoorzieningen aanschaft:

Veiligheid
Elke bewoner krijgt eigen sleutels om op STEM binnen te kunnen komen. Om als bezoeker binnen te kunnen meldt men zich aan de intercom/video bij de voordeur van de flat. De bewoner kan de tussendeur (na de voordeur) en de verdiepingsdeur op afstand bedienen. Na melding bij de bewoner kan deze ook van een afstand geopend kan worden. Tot slot heeft elke voordeur een spionnetje. Omwille van de veiligheid mag je alleen iemand die je kent en voor jou komt binnen laten.
Alle bewoners krijgen instructie over wat te doen bij brand in de MAX torens. Er wordt geoefend. Op de begane grond van de MAX toren is een kantoortje van de huismeester, deze is regelmatig aanwezig. Bij problemen in je appartement maak je gebruik van de e-mail of telefoon. Er is een forum op Max waar je informatie krijgt.

Woningaanbod