'begeleid
zelfstandig wonen'

Grasboom Veenendaal is gelegen in het appartementencomplex “Het Erfgoed” en is gevestigd in Veenendaal-Oost, locatie Buurtstede, aan het Van Ravenswaaij-erf en Van Kootenerf in buurtschap De Erven. Het is een markant, U-vormig gebouw van 4 woonlagen en 50 wooneenheden. Hiervan is de bovenste woonlaag met 12 wooneenheden voor Grasboom Veenendaal. Alle verdiepingen zijn met de lift bereikbaar.

Veenendaal-Oost heeft diverse voorzieningen. Voor scholen, kinderopvang en kerk is ruimte beschikbaar in het Ontmoetingshuis. De gezondheidszorg wordt vanuit het Kloppend Hart Huis geboden. Beide zijn gelegen tegenover Het Erfgoed in het buurtschap De Ontmoeting.

Op korte loopafstand is er een buurtsuper waar alle dagelijkse boodschappen te verkrijgen zijn. Daarnaast is er een winkelcentrum (met o.a. grote supermarkt, drogist, bakker, etc.) op 7 minuten fietsafstand. Het centrum van Veenendaal is binnen 10 minuten fietsen bereikbaar. Het centrum winkelgebied is zeer uitgebreid en gedeeltelijk overdekt. Alle bekende winkels, zoals o.a. V&D zijn aanwezig. Ook beide NS stations Centrum en De Klomp zijn binnen ca. 10 minuten te bereiken. Vanuit De Klomp is het met de trein 20 minuten naar Utrecht-Centraal. Deze trein vertrekt ieder half uur.

Veenendaal-Oost kenmerkt zich door een rustige omgeving tegen het landelijk gebied aan. Hier zijn volop mogelijkheden voor recreatie, zoals wandelen en fietsen.
Voor meer informatie over Veenendaal-Oost en alle voorzieningen zie http://www.veenendaaloost.nl.

Woonruimte
De appartementen zijn gelegen op de vierde verdieping van het Erfgoed,
Iedere bewoner heeft een driekamerappartement, voorzien van een woonkamer, dichte keuken met ruim keukenblok, grote slaapkamer, studeerkamer, bergruimte met wasmachine - en drogeraansluiting, badkamer met douche, toilet en een balkon met fraai uitzicht.
Qua grootte variëren de appartementen van 60m2 tot 70m2 . Door middel van een videofoon bij de ingang van het Erfgoed kan de bewoner zien wie er voor de deur staat.

De bewoner kookt elektrisch. Daarnaast is een behaaglijke vloerverwarming aanwezig, die in ieder vertrek op de gewenste temperatuur kan worden gezet. In de zomer kan deze verwarming worden omgezet in vloerkoeling. Hierdoor kan de temperatuur in het appartement maximaal 6 graden lager worden gebracht dan de buitentemperatuur. Per appartement is er geluidsarme afzuiging aangebracht. De fietsbergingen zijn gelegen op de begane grond. Ze zijn per verdieping verdeeld in een linker- en een rechterhelft met per blok een eigen toegangsdeur vanaf buiten. Elke berging is afsluitbaar en voorzien van automatische verlichting en stopcontact.

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid voor auto’s/motoren naast beide zijden van Het Erfgoed.

Huisdieren zijn toegestaan, mits de bewoner deze goed kan verzorgen en deze huisdieren niet tot overlast leiden.

Gemeenschappelijke ruimte
Het twaalfde appartement is bestemd als gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners, annex kantoor voor de begeleiding.
In de gemeenschappelijke ruimte is een zeer ruime keuken, smart TV, fraaie zitbanken en een grote 12-persoons tafel aanwezig. Er is aan de buitenkant van deze gemeenschappelijke ruimte een groot balkon, met een fraai uitzicht op het Binnenveld (natuurgebied). De bewoners kunnen tevens gebruik maken van de droger en of wasmachine in de “natte ruimte”.

De gemeenschappelijke ruimte is een begeleidings- en ontmoetingsruimte.
De ruimte wordt o.a. gebruikt voor bewonersoverleg en andere gezamenlijke activiteiten.
Op een aantal dagen in de week kan hier onder begeleiding worden gekookt en gegeten. De bewoners die hier gebruik van maken, kiezen per keer een taak, zoals recept uitzoeken, boodschappen doen, koken en opruimen.
E zijn diverse “koffiemomentjes” 's morgens en/of 's avonds. Bewoners kunnen hiervan gebruik maken.

Woningaanbod